joi, 5 decembrie 2013

Invitaţie la film


Succesul de care s-a bucurat documentarul nostru, Povestiri din Bărăgan. Amintiri din Siberia românească, la cele două proiecţii de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din 7 noiembrie şi de la Centrul Judeţean de Cultură Călăraşi din 15 noiembrie, precum şi întrebările venite din partea publicului, dornic de a cunoaşte cât mai multe despre istoria şi memoria deportărilor, ne-a convins să continuăm demersul nostru de a face cât mai cunoscută drama deportărilor din Bărăgan.

 

În accest scop am programat alte două vizionari precedate de dezbateri privitoare la memoria comunismului în 10 decembrie 2013 la IICCMER şi în 11 decembrie 2013 la Sala de expoziţii „Constantin Brâncuşi” a Camerei Deputaţilor. Cu ocazia prezentării din 11 decembrie avem deosebita onoare de a propune publicului şi un alt film documetar realizat de Jon Gostin (TVR Cultural şi TVR2) întitulat „Fericita întristare a lui Visky András, film premiat de Uniunea cineaştilor din România cu premiul UCIN pentru film de televiziune în 2011.

 Vă aşteptam cu drag, miercuri, 11 decembrie, ora 14, la Sala de expoziţii „Constantin Brâncuşi” a Palatului Parlamentului, intrarea dinspre Parcul Izvor.

Niciun comentariu: