luni, 24 octombrie 2011

O parodie rușinoasă – Execuția Ceaușeștilor la Antena1

Rușine pentru realizatorii emisiunii „În puii mei!” difuzată de Antena1 în data de 16 octombrie 2011!!! Aceasta a conținut o scenetă nu doar de prost gust, ci și unele replici care sfidează bunul simț, care aduc o jignire la ceea ce se cheamă Istoria Recentă a României.

Cum poți face o parodie despre execuția Ceaușeștilor? Cum poți filma acea scenetă chiar în locul în care aceștia au fost executați? Cine le-a permis să filmeze acolo și nu permit să se facă un Loc Memorial în acea clădire (care se dărâmă pe zi ce trece)? Cum poți face un elogiu Ceaușeștilor? De ce promovează o nostalgie după epoca Ceaușescu?

Fie este o goană după audiență, fie o prostie din partea realizatorilor, fie - o îndoctrinare a spectatorilor acestei emisiuni.

Îmi este rușine că am văzut această emisiune!

Refuz să mai deschid TV-ul. Dar dacă îi vom lăsa pe aceștia să facă audiență din astfel de parodii – unde vom ajunge peste 20 de ani? Ce vor mai ști cei din noua generație despre anii de dictatură comunistă? – vor ști că a fost o joacă, un concurs de genul X Factor? Vor ști că Ceaușeștii au fost niște patrioți și că după 1989 nu am câștigat nimic? – de fapt asta ne sugerează această „parodie”.

3 comentarii:

Anonim spunea...

POCORA ADRIAN: Este jenant si in acelasi timp lipsa de orice etica si respect pentru tot ceea ce inseamna istoria nationala. In televiziune si in tot spatiul media traim o epoca a decadentei si a rasturnarii sistemului de valori in care tot ce este cu adevarat valoros si reprezentativ pentru cultura nationala este dat la o parte iar "vip-uri" cu comportamente specifice mahalalelor si periferiilor sunt promovate ca fiind ceva bun. Dupa ce mai bine de jumatate de an, televiziunile comerciale au intoxicat opinia publica prin prezentarea amanuntita a divorturilor "Columbeanu", "Zavoranu" si "Truica" , in goana lor dupa audienta si dupa profit acestea epuizandu-si "subiectele scandaloase" din "high-lifeul" societatii de mai bine de o luna nu gasesc altceva mai bun de facut decat sa prezinte in fiecare seara in emisiunile lor aspecte din viata intima a cuplului ceausist.
P.S. Te rog posteaza comentariul meu pe adresele tale de socializare.

Anonim spunea...

Iuliana: Si mie mi-a lasat aceeasi impresie.
Si eu am fost revoltata dupa ce am vazut cateva secvente din emisiunea asta.
E o prostie!
In loc sa incerce sa dea niste solutii stau si alimenteaza nostalgii falimentare.

Valeriu Antonovici spunea...

Faza cu Iliescu chiar a fost simpatică!